Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Марешки: Петков без срам си призна, че е бил канадски гражданин, когато Радев го е назначил за служебен министър

Политика

Веселин Марешки: Петков без срам си призна, че е бил канадски гражданин, когато Радев го е назначил за служебен министър

Снимка:

„Хората, призвани да бранят законите на страната и да са пример на всички граждани, са нарушили с пълно съзнание основния закон на страната- Конституцията. При това Петков без срам си го призна най-накрая. Той е бил канадски гражданин, когато Радев го е назначил за служебен министър. И това нагло нарушение ли ще подминем с мълчание?“, написа във фейсбук лидерът на „Воля“ Веселин Марешки. Повод за думите му е признанието от тази сутрин на Кирил Петков, че 21 април е изпратил своето волеизявление до Канада, че се иска да се откаже от своето гражданство. Това означава, че към дадата на неговото назначаване той е имал канадско гражданство, което нарушение на Конституцията.

„Хората казват "За кокошка няма прошка". Българският народ е притискан постоянно от частни съдебни изпълнители, ако не плати една елементарна сметка навреме, при най-малката грешка  плаща, а когато висши държавници погазват законите, искат от нас да махнем с ръка все едно нищо не е станало“, допълва още Марешки.

Той призовава за незабавна остава на Румен Радев и подвеждане под отговорност, съгласно предвиденото в законите за такова нарушение. Същото се да бъде приложено и спрямо Петков.

„С какви лица ще правят кампания след месец, с какви очи ще искат доверието на българите?! Новите "спасители" на България нямат нито срам, нито отговорност, нито страх от Бога -за лъжите и престъпленията си!“, допълва още Марешки.  


Топ новини

виж още

Актуална тема