Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин предложи БСП предварително да се откаже от мандата

Политика

Вигенин предложи БСП предварително да се откаже от мандата

Вигенин предложи БСП предварително да се откаже от мандата - Tribune.bg
Снимка:

Това предложи зам.-председателят на БСП и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин в ефира на „Събуди се“ по NOVA. Той уточни, че това е лично негово мнение, но го отправя като призив към ръководството на партията и на парламентарната група.

Тезата му е, че в тази си конфигурация политическите сили в парламента едва ли ще успеят да излъчат успешна формула за правителство. Ако някой реши да опита с третия мандат, нека го стори, допълни той.

Вигенин припомни и позицията на левицата, че няма да се яви на разговори с контактната група на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.  Няма и да участва в преговори за правителство с мандат на ГЕРБ-СДС, ДПС или „Възраждане“. БСП има готовност, ако бъде поканена, да преговаря с „Продължаваме Промяната“(ПП), при които трябва да отиде вторият  проучвателен мандат. Но той не е оптимист, че ПП ще съберат достатъчно подкрепа.

БСП прави опити да е разумната сила, да сме диалогични и да предлагаме работещи решения. Но получаваме атаки отвсякъде заради това, коментира Вигенин по повод на вчерашното гласуване на кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на парламента. Припомняме, че Рашидов бе подкрепен от депутатите на ГЕРБ-СДС, ДПС, „БСП за България“ и „Български възход“.

Според зам.-председателя на левицата, други политически сили „си изтриват мръсните ръце в БСП и за парламента, и за управлението на държавата“. Затова, добави той, е най-добре БСП предварително да заяви, че не иска този трети мандат.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети