Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виктория Василева: Напускам "Има такъв народ", направихме серия от грешки

Политика

Виктория Василева: Напускам "Има такъв народ", направихме серия от грешки

Виктория Василева: Напускам Има такъв народ, направихме серия от грешки - Tribune.bg
Снимка:

Виктория Василева, която е сред създателите на "Има такъв народ", обяви, че е подала оставка и от поста главен секретар и като член на партията.

"Не съм говорила с г-н Трифонов. Нямам представа какво мисли. Сигурно има мнение. Той е човек, който има мнение по всички въпроси. Може би е решил, че ще уважи моето решение такова, каквото е", коментира в "Денят започва" Василева.

Василева до вчера беше депутат от ИТН и зам.-председател на парламентарната група. Парламентът прекрати предсрочно правомощията ѝ, след като преди седмица тя депозира оставката си като народен представител.

"Не смятам, че вече имам какво да дам на този политически проект. Това, което трябваше да свърша, го направих по най-добрия начин. Оттук нататък ще се види доколко тази партия е жизнена. Има и огорчение и разочарование, цялата гама от чувства, но това са много лични неща, не мисля, че трябва да занимавам публиката. Но не е и почтено, когато си бил рамо до рамо с едни хора, в момента в който си усетил, че това не е твоето място - да започнеш да плюеш. Няма да тръгна да портя колегите и приятелите си. Каквото съм сметнала за правилно - това съм направила. Нито се притеснявам, нито се срамувам от нещо, което съм направила или казала."

Тя не се ангажира с коментар дали има вълна от напускащи партията и беше категорична, че премиерът в оставка Кирил Петков не ѝ и предлагал нищо.

"Разговаряла съм нееднократно с Кирил Петков, включително в парламента. Разговаряли сме на общи теми, без конкретика. Нищо не ми е обещавал. Казвала съм му груби техни грешки и той ги е приемал. Не ме е търсил да убеждавам колеги. Може би е разбрал, че чрез мен това няма как да се случи. Така си го обяснявам аз", заяви Виктория Василева.

Бившата депутатка заяви, че не съжалява, че е гласувала за вота на недоверие, защото това е бил начинът да признаят грешките и да започне тяхното поправяне.

"Македония беше само поводът за изтегляне на министрите. Имаше цяла серия от грешки. Най-лошото е, че това бяха поправими грешки. Въпрос на комуникация, на търпение. качества, които нямат общо с образователния ценз, нито с политическото му качество."

Василева коментира, че една от причините да се отдръпне е фактът, че идеите от референдума не се случиха.

"Съжалявам, че се разделям със собствените си илюзии. Разделих се с илюзията, че сме способни да се учим от грешките си. Никога не съм се срамувала от нищо, което съм казала или направила. Има една френска поговорка - който се оправдава, се обвинява - нито имам за какво да се оправдавам, нито за какво да се обвинявам. Ако има нещо, за което се радвам е, че успях да запазя усмивката си."

Виктория Василева заяви, че няма покани от други политически проекти и конкретно партията на бившия служебен премиер Стефан Янев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети