Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Панев: Няма да има консенсус за връщане на хартиената бюлетина

Политика

Владислав Панев: Няма да има консенсус за връщане на хартиената бюлетина

Владислав Панев: Няма да има консенсус за връщане на хартиената бюлетина - Tribune.bg

По думите му възможността за предсрочни избори не е изключена

„Не виждам как ще се намери консенсус в коалицията за връщане на гласуване с хартиени бюлетини”, заяви пред бТВ  депутатът от ДБ Владислав Панев. Той отбеляза, че ДБ е против подобно предложение. По-рано днес БСП внесоха законопроект за смесено гласуване - с бюлетини и машини.

Според Панев, не е добър вариант, ако предложението на социалистите бъде прието с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

„Ако ще разчита на плаващи мнозинства не е добре, особено по важни въпроси и то често“, коментира той. Панев смята, че е имало обсъждане на темата като подчерта, че е редно да се коментират подобни казуси, но пък имало коалиционно споразумение.

По думите му възможността за предсрочни избори не е изключена, но не е убеден, че ще бъде излъчено по-успешно мнозинство.

БСП внесе промени в Изборния кодекс за връщане на хартиените бюлетини

„Споровете и скандалите е нещо нормално в четворна коалиция”, каза още депутатът.

В коментар за честото теглене на външни заеми, депутатът от ДБ го оправда с думите: „Такъв е периодът - на няколко кризи едновременно”.Панев повтори, че на 99% ДБ няма да подкрепи Любомир Каримански за управител на БНБ и ако не бъде избран, това нямало да бъде фатално. Определи като достойно оттеглянето на кандидата на ПП Андрей Гюров.

По темата Северна Македония заяви, че „молба или желание може да е имало, натиск - категорично не” от страна  на Кирил Петков за забързване на процеса по сваляне на ветото за Скопие. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети