Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Владислав Панев: В записа няма лъжи, логично е ГЕРБ да си променят позицията

Политика

Владислав Панев: В записа няма лъжи, логично е ГЕРБ да си променят позицията

Владислав Панев: В записа няма лъжи, логично е ГЕРБ да си променят позицията - Tribune.bg
Снимка:

Ако не беше ролята на президента, още тази седмица щяхме да имаме правителство

„Намирам много сериозна вина в президента, който бави мандата. Първият беше върнат още в понеделник и още тогава беше изразена готовност за връчване на втория, вече седмица той не е връчен“. Това коментира пред БНТ лидерът на „Зелено движение“ и съпредседател на ПГ на ПП-ДБ Владислав Панев. „Силите, които не искат стабилност в България, които не искат ясна европейска ориентация, ще направят всичко възможно правителство да не бъде съставено. (...) Ако не беше ролята на президента, още тази седмица щяхме да сме с редовно правителство“, каза Панев.

Според него замразяването на преговорите от страна на ГЕРБ след изтеклия запис е много умно решение.

„При борсовата търговия знаем, че първите 48 часа след форсмажорно събитие най-важно е нищо да не правиш, защото би било грешка и плод на емоция“.

От записа изглежда, че Националният съвет на ПП обсъжда как да спази предизборните си обещания към избирателите, как да ускори влизането на България в Шенген и еврозоната, смята Панев.

Според него в записа няма изговорени лъжи. „Става въпрос за разговор между над 50 човека. Става въпрос за спор, хора, които не са на еднакво мнение, това не е лидерска партия, където лидерът говори 15 минути, всички ръкопляскат и си тръгват“.

Борисов за изтеклите записи на ПП: Стресна ме начинът, по който заявиха, че ще управляват държавата

Напълно логично е ГЕРБ да сменят позицията си, но ПП-ДБ са категорични, че не трябва да допускат техни министри в кабинета, коментира Владислав Панев. Според него колицията не би трябвало да се съгласява Мария Габриел да е първи премиер.

Той изрази надежда всички да се отърсят от емоциите и когато се възобновят преговорите, да се ръководят от интересите на държавата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети