Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вместо на Външна комисия, Кирил Петков говори пред БТВ

Политика

Вместо на Външна комисия, Кирил Петков говори пред БТВ

Вместо на Външна комисия, Кирил Петков говори пред БТВ - Tribune.bg
Снимка:

Кирил Петков се ядоса на Радев, каза му да не философства по темата с РСМ

"В момента се пише история, когато отвън пред парламента г-н Пеевски протестира срещу това правителство. ГЕРБ заявява, че няма да даде подкрепа за правителството, когато Възраждане с договорките с Митрофанова, а в същото време площада е пълен с млади хора", обяви Петков по БТВ.

Ако правителството му оцелее той каза, че отново ще трябва да търси подкрепа в отцепници от ИТН, но дори и правителството да  падне ПП ще се възползват от първия мандат и ще отправят покана към депутати, които да станат независими.

Петков също така каза, че  знаел за хора в ИТН, които се чудели как да постъпят, защото били в огромен конфликт със себе си, защото не трябвало точно в разгара на войната да хвърлят България в политическа криза.  По думите му бройката им била около 7-8 души, но днес им дал ден за размикъл.

Петков отново заговори за милиардите от Европа, които страната ни може да загуби, но помолен да каже кога е крайният срок, премиерът изстреля, че е края на месеца. Така на практика Народното събрание има достатъчно време, за да заседава.

Кирил Петков не можа да отговори на въпроса дали ще има достатъчно газ. Не се знаело дали ще има  и достатъчно хранителни продукти, а опозицията искала да остави държавата без правителство в този момент.

Премиерът  се оплака, че последните 3 месеца имал 109 депутата със Слави Трифонов, но сега вече имал честни народни представители в лицето на отцепниците от ИТН.

Петков заяви, че хората с които  не би разговарял са Ахмед Доган, Слави Трифонов, Бойко Борисов и Костадин Костадинов, но пък щял да търси депутатите им за подкрепа.

„Всеки в отбора на ПП си има ясни позиции и качества. Не виждам по-добър министър на финансите от Асен Василев”, заяви Петков.

По повод думите на Борисов и Радев, че Кирил Петков се страхува да внесе френското предложение за обсъждане, той коментира, че това били подли стъпки, като допълни, че днес в Министерски съвет е решено, че Народното събрание е институцията, която трябва да вмеме финалното решение.  Едновременно с това отново ще има комисия по външните работи, но реално продължава да се  блокира процеса, защото депутатите нямат правно основание да гледат и обсъждат документите.

„Всеки ден ще искаме външно министерство да внася документите за обсъждане. Президентът вместо да дава мнения от високата трибуна му казах, че КСНС е мястото, вместо да философства да ни събере. Ако не ни събере да не се изказва по случая“, ядоса се Петков на Радев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати