Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО към ЦИК: Кога ще разгледате искането ни в Турция да се гласува само с попълнени на място декларации?

Политика

ВМРО към ЦИК: Кога ще разгледате искането ни в Турция да се гласува само с попълнени на място декларации?

ВМРО към ЦИК: Кога ще разгледате искането ни в Турция да се гласува само с попълнени на място декларации? - Tribune.bg
Снимка:

От вчера на сайта на ЦИК има публикувани 13 решения по различни казуси, но сигналът, който бе внесен от Карлос Контрера в петък, не е сред тях, пишат в публикация до медиите от ВМРО.

Те подчертават, че това е важно, защото касае намесата на Турция във вътрешната политика на държавата ни.

От партията припомнят, че на 18 ноември членът на националното ръководство на ВМРО Карлос Контрера е поискал от ЦИК да промени методическите си правила.

В този си вид, в комбинация с неограниченото разкриване на секции зад граница, е довело до недопустимата ситуация турската държава да вкара между 8 и 10 депутата от ДПС в 47-ия парламент. Така те направиха една протурска партия трета политическа сила в страната, пишат още от партията.

И допълват: „Това е пореден сигнал в рамките на една седмица, който ВМРО внася до ЦИК във връзка с напълно изкривения процес на организация и провеждане на изборите там. И по другия сигнал, свързан с агитация на турски език чрез видеоматериали, изработени от турската държава и изселническите организации в полза на ДПС, ЦИК също не се произнесе. Мълчи и по този за декларациите. Това вече не е съвпадение. Това е целенасочен отказ на държавен орган да изпълни служебните си задължения.

Още по-скандалното е, че тук не става дума за смяна на член на секционна комисия или вписване на нов наблюдател. Тук става въпрос за опазване на националния интерес.

Напомняме също на членовете на ЦИК, че те са длъжностни лица по смисъла на закона и следва да съблюдават за правилното и законосъобразно провеждане на изборния процес. Не е тяхна работа чрез действията или бездействието си, да се намесват политически в този процес“, заключват от ВМРО.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати