Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: Колегите патриоти да се научат да губят без да винят другите

Политика

ВМРО: Колегите патриоти да се научат да губят без да винят другите

ВМРО: Колегите патриоти да се научат да губят без да винят другите - Tribune.bg
Снимка:

Нямало нов трус в „малката коалиция“, само постсеизмична активност след земетресението на евроизборите

По-скоро смятам, че това са постсеизмични трусове след земетресението на евроизборите. Нашият апел е колегите, които не получиха добър резултат, говоря специално за „Атака“, да се научат да губят, да приемат загубата, да търсят вината не в другите, а първо в себе си. Мисля, че тогава отношенията могат да се нормализират“, каза пред журналисти в кулоарите на парламента депутатът от ВМРО и зам.-председател на ПГ на Обединени патриоти Искрен Веселинов.

Той е категоричен, че партията няма за цел да затъва в блатото на коалиционен скандал.

Просто, защото той е безсмислен и взаимните обвинения не водят до никъде. Ние се опитваме да не наливаме масло в огъня. Накъде? Ще покаже общата воля на партиите. Очевидно за момента воля за заедно липсва“, смята той.

Според Веселинов ако коалицията се разпадне, има различни възможни варианти, сред които самостоятелно участие на трите партии или коалиция на ВМРО с НФСБ.

Когато имаш партньор, очакваш да има диалог. Не може да бъдеш в състояние на перманентен скандал две години. Каракачанов дори сини каски слага, за да демонстрира определени намерения. Лично аз съм участвал в насочването на поне 7 или 8 коалиционни съвета, които се бламират от партньори. Но в един момент търпението свършва, като отсреща не виждаш минимум воля и минимум желание за неблагонамереност“, коментира депутатът от ВМРО.

Според зам.-шефа на парламента Явор Нотев от „Атака“ изявленията на Каракачанов и Симеонов не са нарушили поетите ангажименти съобразно управленската програма в рамките на този мандат.

Това е акцентът и това е основата около, която ще се градят нашите отношения. Няма да спорим сега по този въпрос с гласуването. Разбира се, че е така. Разбира се, че всяка партия е запазила своята физиономия, своето собствено виждане и право да гласува поотделно. Управленската програма е тази, която е в основата на дейността и на трите партии. Така ще продължим да работим, че да устоим ангажиментите спрямо тази програма“, допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети