Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО организират нов протест срещу непоносимата цена на тока

Политика

ВМРО организират нов протест срещу непоносимата цена на тока

Снимка:

ВМРО организират нов протест срещу непоносимата цена на тока. Този път недоволството ще е пред Министерство на енергетиката в четвъртък 23 септември. От Организацията заявяват, че протестът е част национална кампания против спекулативния скок и на горивата, и на стоките от първа необходимост.

„Каним всички честни и достойни българи да се присъединят към нас. Едва ли днес има домакинство, което не е изправено пред невъзможността да покрива основните си нужди поради неконтролируемата инфлация, породена от политическата нестабилност, довела и до икономическия хаос в държавата.“, се казва в съобщението на ВМРО.

Припомняме, че в събота, представители на Организацията блокираха за половин час кръстовището на бул. „Тодор Александров“ пред ЦУМ. По думите им всяко домакинство усеща натиска ежедневно от поскъпването на тока, парното, газта и хранителните продукти.

 От ВМРО настояват за:

1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.

2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.

3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.

4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.

5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.  

ВМРОВМРО


Топ новини

виж още

Актуална тема