Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО отива самостоятелно на евроизборите

Политика

ВМРО отива самостоятелно на евроизборите

ВМРО отива самостоятелно на евроизборите - Tribune.bg
Снимка:

Все пак предлагат избори за водач на листата от трите партии в „малката коалиция“

ВМРО ще се яви самостоятелно на евроизборите, съобщават от партията. Вчера малката коалиция отново се събра да обсъди общо явяване на изборите за ЕП, но не се разбраха. След Коалиционният съвет на „Обединени патриоти“ лидерът на ВМРО заяви, че най-разумният вариант е да се явят заедно на европейските избори, но нямат напредък с партньорите си. 

Днес от партията му изпратиха съобщение, в което посочват: „Националното ръководство на ВМРО реши: Държи на единството на Патриотите, но започва подготовка за самостоятелно участие на евроизборите“.

„Ние държим на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но сме категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент. Ето защо оставаме в страни от тях и продължаваме дългогодишната си битка за отстояване на реалните ценности на Европа“, се казва още в съобщението. 

Войводите признават и че все по-често от малката коалиция дават „разнопосочни сигнали“ на българите. Това, че не са се разбрали за обща листа за евроизборите обаче не застрашавало управлението.

ВМРО са приели Харта на патриотичните ценности „Друга Европа е възможна“, като основополагащ документ за явяване на изборите. Решили са за водач на листата да изберат човек чрез вътрешно гласуване, като в него могат да участват хора и от „Обединените патриоти“ и симпатизанти на патриотичната идея. Предлагат изборите да са на 7 април. Посочват, че структурите на ВМРО вече са номинирали Ангел Джамбазки.

„Готови сме във всеки момент да възобновим разговорите, както в КП „Обединени патриоти“, така и във всеки по-широк формат“, казват още от партията.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети