Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО ще настоява за контрол над цените и битка с фалшивите новини

Политика

ВМРО ще настоява за контрол над цените и битка с фалшивите новини

ВМРО ще настоява за контрол над цените и битка с фалшивите новини - Tribune.bg
Снимка:

Искрен Веселинов: Не бива да се бяга от отговорност, има и тежки моменти, в които тя трябва да се поема с цялата ѝ сила

ВМРО ще настоява за контрол над цените, механизми за отлагане на кредитната тежест на фирми и физически лица, засегнати от мерките, както и категорична битка с фалшивите новини, посочи от парламентарната трибуна заместник-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов.

„Това са само малка част от приоритетите, за които ще се борим да станат законодателен факт, с цел преодоляване на пандемията в страната. Също така е редно общините да поемат повече функции по контрол на изпълнението на мерките, въведени от държавата“, коментира народният представител по време на разискванията на Закон за мерките при извънредно положение. Веселинов е категоричен, че законът трябва да въвежда строги правила, но не репресивни, в т.ч. и по отношение на медиците в чл. 141.

ВМРО ще настоява целият капацитет на частните лечебни заведения при необходимост да може да бъде мобилизиран за овладяване на епидемията и за лечение на българите.

Войводите ще търсят вариант след свършване на отпуска за обезщетяване на родителите, които няма как да дадат децата си на градини и училища, защото са затворени.  

Според ВМРО хората с кредити и фирмите от засегнатите браншове трябва да имат позволение да получат по много прост начин отсрочка на плащанията си до преминаване на извънредното положение.

Относно борбата със спекулата от партията настояват за контрол на надценките на основните хранителни продукти. Такова предложение ВМРО направи преди година. Това следва да важи за санитарните материали и лекарствата.

Искрен Веселинов изтъкна, че по отношение на борбата с фалшивите новини има готова концепция, която е свързана не само с НК, където текстът трябва да се прецизира, но и със Закона за радио и телевизия, където да се предвидят допълнителни ангажименти за СЕМ относно съдържанието на сайтове и социални мрежи.

Във връзка с работата на органите на местното самоуправление, ВМРО смята, че те би следвало да имат функции на контрол, тъй като са най-близко до проблемите.

В заключение Веселинов посочи, че не вижда никакво основание някой, заявяващ, че е отговорен, да не подкрепи Закона за мерките по време на извънредното положение на първо четене и да направи предложенията си между първо и второ четене.

„Не бива да се бяга от отговорност, има и тежки моменти, в които тя трябва да се поема с цялата ѝ сила“, призова всички народни представители Искрен Веселинов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Арман нас.ан Бабикян,да не остане без парички.Да го компенсираме и него.
18.03.2020 15:08 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети