Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военните министри от НАТО се събират на среща заради войната в Украйна

Политика

Военните министри от НАТО се събират на среща заради войната в Украйна

Военните министри от НАТО се събират на среща заради войната в Украйна - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната Димитър Стоянов ще вземе участие в срещата на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО, която ще се проведе на 12 и 13 октомври 2022 г. в Брюксел, Белгия. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Форумът ще очертае стратегията и изпълнението на решенията, свързани с възпиращия и отбранителен потенциал на НАТО, взети на срещата на върха в Мадрид през юни 2022 г.

Министрите на отбраната ще обсъдят ключови въпроси от дневния ред на НАТО, свързани с рисковете в контекста на войната в Украйна и последиците за сигурността на страните-членки.

По време на срещата ще се проведе работна вечеря с министъра на отбраната на Украйна. Ще се проведе заседание, на което ще бъдат разгледани мисиите и операциите на Алианса, с участието на върховния представител на ЕС по външните работи и политика за сигурност Жозеп Борел.

На 14 октомври, след приключване на форума, ще се проведе среща на министрите на отбраната от формата „Букурещ-9“ (B-9), с участието на секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати