Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военното разузнаване с остра позиция след думите на Иво Мирчев: Уронват престижа и достойнството ни

Политика

Военното разузнаване с остра позиция след думите на Иво Мирчев: Уронват престижа и достойнството ни

Военното разузнаване с остра позиция след думите на Иво Мирчев: Уронват престижа и достойнството ни - Tribune.bg

Военното разузнаване с остра позиция след днешните думи на депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Той заяви, че ДАР и Военното разузнаване не работят в интерес на страната и трябва да бъде извършена реформа на службите за сигурност.

 

Иво Мирчев: Чужди сили са стигнали до върховете на държавата, не визирам президента

„Недопустими са внушенията от последните два дни в националните медии, че военното разузнаване не работи в интерес на България“, се казва в съобщението на Служба „Военно разузнаване”.

„Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение. С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси”, заявяват от военното разузнаване.

Служба „Военно разузнаване“ посочва, че изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът й е високо ценен.

„Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията", подчертават от службата.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети