Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Военното разузнаване с остра позиция след думите на Иво Мирчев: Уронват престижа и достойнството ни

Политика

Военното разузнаване с остра позиция след думите на Иво Мирчев: Уронват престижа и достойнството ни

Военното разузнаване с остра позиция след думите на Иво Мирчев: Уронват престижа и достойнството ни - Tribune.bg

Военното разузнаване с остра позиция след днешните думи на депутатът от ДБ Ивайло Мирчев пред БНТ.

Той заяви, че ДАР и Военното разузнаване не работят в интерес на страната и трябва да бъде извършена реформа на службите за сигурност.

 

Иво Мирчев: Чужди сили са стигнали до върховете на държавата, не визирам президента

„Недопустими са внушенията от последните два дни в националните медии, че военното разузнаване не работи в интерес на България“, се казва в съобщението на Служба „Военно разузнаване”.

„Без да се базира на доказателствен материал, подобно изказване уронва престижа, накърнява достойнството и подлага на съмнение безспорния професионализъм на военните разузнавачи от не едно поколение. С това твърдение се погазва офицерският пагон на стотиците служители на най-старата българска разузнавателна служба, които служат в името на националните интереси”, заявяват от военното разузнаване.

Служба „Военно разузнаване“ посочва, че изпълнява задачите си в пряка координация и тясно сътрудничество с разузнавателната общност на НАТО и ЕС, като приносът й е високо ценен.

„Военното разузнаване ще продължи дейността си на стратегическо ниво съгласно Закона за военното разузнаване и ще защити авторитета и достойнството на своите служители, като сезира компетентните органи за изясняване на ситуацията", подчертават от службата.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати