Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Започна срещата на Зеленски с правителството в МС /ОБНОВЯВА СЕ/

Политика

Започна срещата на Зеленски с правителството в МС /ОБНОВЯВА СЕ/

По-късно Зеленски ще се срещне с Радев

Украинският президент Володимир Зеленски кацна в София с правителствения самолет в 12:04 часа. Той е излетял от молдовската столица Кишинев в 11:06 часа. На летището в София беше посрещнат от вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

"София, България. Ще проведа задълбочени разговори с премиера Николай Денков, ще се срещна с президента Румен Радев, представители на правителството, депутати, политици и журналисти", уточни Зеленски в Туитър.

В 13:05 минути украинският президент влезе в сградата на Министерския съвет при засилени мерки за сигурност.  От правителствената пресслужба съобщиха, че в Министерския съвет Зеленски вече разговаря с Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Разговорите най-напред бяха в тесен кръг, а сега украинската делегация вече е на среща с министрите от кабинета. 

После ще се срещне с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО. Очаква се да се подпишат и съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.  

Разговорът на Зеленски и Радев ще бъде в 15 часа, потвърдиха от прессекретариата на държавния глава. 

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.  

От рано сутринта в центъра на София има безпрецедентни мерки за сигурност и полицейски екипи в района на Триъгълника на властта, както и по булевардите „Брюксел” и „Цариградско шосе”, откъдето обикновено се придвижват официални делегации.

Визитите на Зеленски винаги се следят с повишено внимание и до последно се пазят в тайна от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се променя в последния момент.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети