Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Воля“ обяви бойкот на президента: Отказваме да се включим в PR акциите на БСП

Политика

„Воля“ обяви бойкот на президента: Отказваме да се включим в PR акциите на БСП

Воля обяви бойкот на президента: Отказваме да се включим в PR акциите на БСП - Tribune.bg
Снимка:

Партията отказа присъствие на срещата при държавния глава за изборното законодателство

„Срещата при президента за изборното законодателство е закъсняла и ненужна“, обяви в кулоарите на парламента народният представител от партия „Воля“ Пламен Христов. По думите му това е причината депутатите от „Воля“ да бойкотират срещата при държавния глава за изборното законодателство.

„Ние от „Воля“ още февруари месец внесохме законопроект за поправки в Изборния кодекс, които включваха видеонаблюдението в изборните секции. Вчера беше гласувано на първо четене, беше прието от Народното събрание. Странно е, че президентът сега се е сетил да се вслуша в нашата идея – още повече, да се опита да си я препише като своя. Ние отказваме да се включваме в PR акциите на БСП“, коментира депутатът Пламен Христов.

Той припомни, че президентът е бил поканен да проследи дебатите в правна комисия за промени в Изборния кодекс и Румен Радев не се е възползвал от това като изпрати свой представител. Относно направените препоръки на срещата при президента за видеонаблюдението в изборните секции при броенето на бюлетините, Христов подчерта, че не е специалист и не може да каже дали е възможно да има звук и дали това не е противозаконно.

„Идеята, че все пак след толкова години бе приета идеята на „Воля“ да има видеонаблюдение в секциите, мисля, че е достатъчно красноречива. Мисля, че това ще бъде една гаранция за един по-прозрачен изборен процес“, посочи Пламен Христов.

Депутатът призна, че не е проучвал колко ще струва осъществяването на тази идея. Според него по-важно от видеонаблюдението в изборните секции „не може да има и определено си струва парите“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

Илия Парев Браво достойна позиция на Воля
13.12.2018 16:09 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп