Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Всички депутати от „Атака“ напуснаха групата на Обединените патриоти

Политика

Всички депутати от „Атака“ напуснаха групата на Обединените патриоти

Снимка:

Явор Нотев: Подкрепата за управляващите ще зависи от идеите и решенията, които предлагат

Всички депутати от партия „Атака“ напускат парламентарната група на „Обединени патриоти“, обяви на брифинг в парламента депутатът от партията и заместник-председател на Народното събрание Явор Нотев.

След като миналата сесия от групата на патриотите бяха изключени лидерът Волен Сидеров и съпартийците му Павел Шопов и Десислав Чуколов, днес солидарност с тях проявиха останалите четирима народни представители - Явор Нотев, Николай Александров, Станислав Станилов и Маргарита Николова.

„Напускаме след поредица от действия и решения, които станаха възможни в групата след завръщането на г-н Валери Симеонов в българския парламент. Позорно завръщане, след месечни протести. Прогонен от изпълнителната власт, той намери своето място в българския парламент, като че ли тази свещена сграда е приют за провалени политици“, изтъкна Явор Нотев.

По думите му със завръщането си Валери Симеонов е започнал стриктно да следи за присъствието на депутатите в залата, както и за участието им при гласуванията. „Като че ли това е най-важната и фундаментална част, от значение за изпълнението на предизборната програма на ОП“, коментира Нотев.

Той не се притеснява, че след напускането на групата на Обединени патриоти ще трябва да се раздели и с мястото си на заместник-председател на парламента, като все още не е ясно кой ще го замести.

Дали „Атака“ минава в опозиция или ще продължи да подкрепя управляващото мнозинство обаче, според Явор Нотев зависи изцяло от решенията и идеите, които правителството ще иска да претвори в работата на парламента.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още