Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Политолог: Слави Трифонов ще вземе гласовете на Марешки и бившите „Обединени патриоти”

Политика

Политолог: Слави Трифонов ще вземе гласовете на Марешки и бившите „Обединени патриоти”

Политолог: Слави Трифонов ще вземе гласовете на Марешки и бившите Обединени патриоти - Tribune.bg
Снимка:

Всяко различно позициониране на Слави Трифонов, освен като проевропеец, би му нанесло имиджови щети. Това каза политологът Димитър Ганев в интервю за ДЕБАТИ.бг.

„Не трябва да забравяме, че в България все още ЕС се ползва с голямо доверие. Показвали сме това в множество проучвания на „Тренд”, относно нагласите към ЕС и проатлантическата ориентация на България. В този смисъл, всяко едно друго позициониране по тази тема, би нанесла на Слави Трифонов имиджови щети”, каза той.

Ганев коментира и останалите моменти в декларацията на Слави Трифонов за учредяването на партията му „Няма такава държава”, която беше публикувана тази седмица.

„Другите неща в декларацията също са логични, като се има предвид, че именно г-н Трифонов, в последните няколко години, се занимава с темата за засилване на прякото гражданско участие, чрез референдуми. Виждаме, че в декларацията му фигурират неща като пряк избор на главен прокурор, на местни управители на районните полицейски управления. Съвсем различен е въпросът до колко това са ефективни способи за управление, но със сигурност, за сметка на това, се ползват с голяма обществена подкрепа”, посочва политологът.

Според него Слави Трифонов ще се опита да консолидира протестния вот.

„Тоест, най-големи потърпевши вероятно ще бъдат Веселин Марешки, ВМРО и бившите „Обединени патриоти”. Оттук нататък въпросът е колко ще успее да вземе от ГЕРБ и БСП. Все още е твърде рано да говорим за някакъв електорален потенциал”, посочва Ганев.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

бай хуй кво си уклюмал кат поп пред булка
26.08.2019 16:25 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети