Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вучич към Борисов: Сърбия е и ваша

Политика

Вучич към Борисов: Сърбия е и ваша

Вучич към Борисов: Сърбия е и ваша - Tribune.bg
Снимка:

„Сърбия е и ваша земя. Сърбия е земя и на българите, които живеят в Димитровград, и в Босилеград, и на много други места. Тези хора обичат и Сърбия, и България и аз съм им безкрайно благодарен“. Това заяви сръбският президент Александър Вучич при откриването на участъка от магистралата от българската границата до Ниш. Той благодари на българското правителство и премиера Бойко Борисов за подкрепата.

„България днес е по-близо от всякога, затова благодаря на министър-председателя Бойко Борисов“, заяви Вучич, който многократно се обърна към премиера с „приятелю“.

„Без съседите - къщата не може да се опази. С нашите български комшии - пътят ни е отворен. Министър-председателят Бойко Борисов каза, че от днес Сърбия има достъп до пристанищата Варна и Бургас. А той е добре дошъл - и в Пирот, и Ниш“, каза още президентът на Сърбия

Той подчерта, че са добре дошли и всички българи и посочи, че отново очаква много от сънародниците ни да посрещнат Нова година в Сърбия.

Вучич подчерта, че Сърбия ще се свърже с братска България и чрез „Балкански поток“.

Уважението си Вучич демонстрира и като проговори на български език.

„Добре дошли скъпи приятели, Бойко Борисов и всички останали приятели от България.  Много съм щастлив, че Сърбия направи всичко възможно да свържи нашите два приятелски народа с най-модерната магистрала“, каза той на български.

Премиерът Борисов похвали българския език на Вучич на сръбски, с думите „Върло лепо“.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети