Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: Екзотична е идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат

Политика

Янев: Екзотична е идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат

Янев: Екзотична е идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат - Tribune.bg
Снимка:

Идеята служебното правителство да остане с постоянен мандат е екзотична, защото това нещо трябва да мине в парламента. Преди да се стигне до него предполагам, че трябва да се мине през едни много сериозни преговори. Това заяви служебният премиер Стефан Янев във Варна, където започва Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2021“.

По думите му, за да се стигне до там преди всичко трябва да да има коалиция, която да предложи нещо подобно. Той допълни, че служебният кабинет е надпартиен. Янев очаква от партиите в новото народно събрание конструктивен диалог.

На въпрос дали би приел отново да е премиер на второ служебно правителство, той отговори: „Това е една много далечна и почти невъзможно хипотеза, така че нека не обсъждаме нещо, за което няма предложение”.

Янев коментира и темата с падналия изтребител и призова да не спекулира, защото разследването продължава. „Нека да не спекулираме, разследването продължава. Това, което е изнесено до момента е информация от първата комисия, която е разследвала авиационен инцидент. Има още следствени мероприятия”, добави още служебният премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети