Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: Кабинетът „Петков” можеше да покани Митрофанова да си ходи в родната държава

Политика

Янев: Кабинетът „Петков” можеше да покани Митрофанова да си ходи в родната държава

Янев: Кабинетът Петков можеше да покани Митрофанова да си ходи в родната държава - Tribune.bg
Снимка:

Предишното правителство е могло да покани руският посланик Елеонора Митрофанова „да си ходи в родната държава”, заяви по NOVA NEWS лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

Партиите в 48-ия парламент решиха Митрофанова и ръководителят на мисията на Беларус у нас да не бъдат канени на първото заседание на Народното събрание.

„Въпросът е защо това се случва сега, след като същите партии, присъстваха в предходния парламент. Част от тях участваха в правителството, което можеше да предприеме стъпки и да покани г-жа Митрофанова да си ходи в родната държава. Това не беше направено. Създава се впечатление, че в този показен диалог се нарушават някои правила, така нареченият държавен протокол. Той има определени правила – кой, кога и къде се кани. Този протокол се базира отчасти и на Виенската конвенция. Политизирането на един такъв въпрос има чисто вътрешно потребление”, обясни Янев.

Той отказа да коментира предложението на ГЕРБ - СДС Зеленски да направи обръщение на първото заседание на парламента.

На въпрос трябва ли да се купуват изтребители втора ръка, той заяви следното:

„От началото на войната е ясно, че българските изтребители, с които разполагат Военно въздушните сили, няма как да бъдат поддържани. Това означава, че в следващите 1-2 години, докато дойде първата партида 8 изтребителя, поръчани и платени от България, е необходимо да има заместваща платформа”.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати