Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев: Може да приемем всякаква коалиция, която е в интерес на гражданите

Политика

Янев: Може да приемем всякаква коалиция, която е в интерес на гражданите

Янев: Може да приемем всякаква коалиция, която е в интерес на гражданите - Tribune.bg
Снимка:

Ние сме най-малката парламентарна група. Но всъщност участието в политическия живот и в парламента не разделя партиите на големи и малки, а на такива, които предлагат решения, и такива, които не предлагат решения. Това заяви в студиото на „Здравей, България” лидерът на „Български възход” Стефан Янев.

По думите му съставянето на кабинет е отговорност на всички политици. „Съставянето на правителство трябва да е отговорно поведение на всички политици и на всички парламентарно представени партии. Това мое виждане не се е променило.  Очертаващият се зимен сезон с комбинация от кризи, изискват от всички нас на политическото поле, да намерим пътя към диалога”.

„Може да приемем всякакъв вид коалиция, която е в интерес на българските граждани. Винаги съм казвал, че този тип коалиции трябва да бъдат на базата на приоритети, ясни правила и отношения”, посочи Янев в отговор на въпрос партията му би ли се коалирала с ГЕРБ, ако получи покана.

„Посланието на българските граждани - при тази ниска избирателна активност и при този тип парламент, който е без ясно мнозинство – явно е „седнете и се разберете”, допълни той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати