Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев неопровержим: Имал усещането, че е бил подслушван, чул и по медиите

Политика

Янев неопровержим: Имал усещането, че е бил подслушван, чул и по медиите

Янев неопровержим: Имал усещането, че е бил подслушван, чул и по медиите - Tribune.bg
Снимка:

По-скоро имам усещането, че съм бил подслушван. Не мога да говоря в детайли за размера на подслушванията, защото не съм запознат с детайлите. Аз потвърждавам, че чух от медиите, че съм подслушван. Аз не мога да потвърдя или отрека, защото попадам под ударите на закона“. Това обяви пред БТВ назначеният на Румен Радев за служебен премиер Стефан Янев.

Министър-председателят е категоричен, че „исканията за още доказателства няма как да се случат“, защото е класифицирана информация.

Той коментира и американските санкции, като по думите му големият въпрос е защо ние допуснахме да има такъв тип корупция, защо се налага отвън да ни се показва, а не ние да решим своите собствени проблеми.

Явно е, че цялата наша система не е работила ефективно към момента. Това е една от причините за усещането, което има у българските граждани за липса на справедливост. Можем да правим анализ с елементи на цялата верига – кой и защо не си е свършил работата. Това не е работа на служебното правителство, а на гражданското общество и на Народното събрание, което трябва да прецени има ли нужда от промяна“, подчерта той.

Говори се, че ние овладяваме държавата, службите, министерствата, извинявам се, но се връщам на темата за корупцията. Темата за „овладяването“ може да каже само този, който е овладял нещата. Мисля, че не овладяваме нищо, по скоро бих се позовал на глагола "освобождавам". Освобождаваме държавата от зависимостите, които е имало преди“, заяви още Янев.



Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети