Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Според Янев: С Петков казват едно и също за НАТО, но с различни думи

Политика

Според Янев: С Петков казват едно и също за НАТО, но с различни думи

Снимка:

Министърът на отбраната Стефан Янев отрече да има разногласия между него и премиерът Кирил Петков на тема НАТО. Двамата казвали едно и също.

„Няма напрежение, къде го виждате? Това, което казвам аз го казва и премиерът, но с други думи“, заяви той пред журналисти.

„България е НАТО и НАТО е България.“, допълни Янев.

По думите му България участва във взимането на решения.

„Да не се внушава, че решенията които се взимат са ни наложени, ние участваме като страна членка в тези решения.“, допълни министърът на отбраната.

Макар и да отрича, че няма напрежение, такова между Янев и Петков се видя, след като министърът на отбраната публикува във Фейсбук позиция, че е против увеличаването на войските на НАТО у нас. Часове след това министър-председателят заяви в телевизионно интервю, че думите на Янев са лично мнение и категорично не са позиция на правителството, респективно и страната ни.

Само преди два дни Петков отново скастри Янев, като заяви, че министърът на отбраната няма право на лично мнение.

„Никой министър не разполага с правото си на собствено мнение по цялостни български въпроси и те трябва да се обсъждат от Министерския съвет и решенията да се вземат като отбор.“, категоричен беше премиерът.

Единственото, по което думите им не се разминават на този етап, е че въпросът за войските на НАТО все още не е бил обсъждан на заседание на кабинета.    

 


Топ новини

виж още

Актуална тема