Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев призна, че ''Защо тръбата е цяла'' е негов статус, не става въпрос за хакерска атака

Политика

Янев призна, че ''Защо тръбата е цяла'' е негов статус, не става въпрос за хакерска атака

Янев призна, че ''Защо тръбата е цяла'' е негов статус, не става въпрос за хакерска атака - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на "Български възход" Стефан Янев заяви пред bTV, че статусът, в който се пита "защо тръбата е цяла? Защо газът тече?", предизвикал редица коментари в социалните мрежи, е всъщност негов и че става дума за "Балкански поток".

Припомняме, че Стефан Софиянски обяви публикацията за хакерска атака, като подчерта, че прави този извод на база на личен разговор с Янев. Очевидно двамата така и не са се разбрали, какъв е мотивът за публикацията.

Янев обясни, че постът  действително е негов и че е имал предвид тръбата на т. нар. "Балкански поток", по който през страната ни минават сериозни количества газ:

"Тук въпросът има два ракурса - единият е в общоевропейски план, защото европейските лидери за 6 месеца не намериха начин да търсят солидарно решение за гарантиране на доставките и гарантиране на поносими цени. В чисто вътрешен план - в българския парламент се появи една коалиция, да кажем анти "Газпром", която имаше поне 140 депутати и не направи нищо, за да спре, примерно, транзита на този газ".

По думите на Янев той не може да подсказва какви решения да се вземат, но може да посочи, че нищо не е било направено - както на местно, така и международно ниво. Според него е трябвало да се направи обща европейска политика по отношение на снабдяването на газ.

"Това трябваше да е солидарна политика за всички страни членки, не страните членки да се спасяват поединично. Миналата седмица чух австрийския канцлер да изразява същата теза. Мисля, че е крайно време и в момента се свиква след няколко дни европейски съвет, който ще дискутира, освен всички останали, и тази тема", заяви Стефан Янев.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети