Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев се е срещнал с американския посланик в понеделник

Политика

Янев се е срещнал с американския посланик в понеделник

Янев се е срещнал с американския посланик в понеделник - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на отбраната Стефан Янев е бил на среща с американския посланик Херо Мустафа в понеделник. В разговорите е участвал и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Обсъдени са били теми, свързани със стратегическото партньорство между двете страни, развитието на проектите за модернизация на българските въоръжени сили, както и средата на сигурност в региона.

Пред Мустафа министър Янев е споделил, че българската страна високо цени подкрепата на САЩ за модернизацията на българските въоръжение сили и изрази надежда, че двете страни ще продължат да развиват и надграждат своето сътрудничество в тази насока. Той е допълнил, че ще фокусира усилията си върху придобиването на нови способности за Българската армия, в частност възможностите за продължаване на реализацията на проекта за придобиване на нова бронирана машина за Сухопътните войски.

От своя страна посланик Мустафа е отбелязала готовността на американската страна да продължи да оказва съдействие и подкрепа за реализиране на съвместните инициативи в сферата на отбранителното сътрудничество, отчитайки българските потребности.

Информацията за срещата между Стефан Янев и Херо Мустафа беше съобщена с ден закъснение.

Министерство на отбранатаМинистерство на отбраната


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати