Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков: Дано Кирил Петков не повтори грешката на Слави Трифонов, ситуацията в страната е сериозна

Политика

Явор Божанков: Дано Кирил Петков не повтори грешката на Слави Трифонов, ситуацията в страната е сериозна

Явор Божанков: Дано Кирил Петков не повтори грешката на Слави Трифонов, ситуацията в страната е сериозна - Tribune.bg
Снимка:

Дано Кирил Петков не повтори грешката на Слави Трифонов, ситуацията в страната е много сериозна, коментира пред БНР депутатът от БСП Явор Божанков във връзка сс заявките на ПП, че по-скоро предпочитат избори пред това да подкрепят трети мандат.

„Същото нещо казваше Слави Трифонов по-рано - той стана втора сила и реши, че с нови избори ще вдигне подкрепа. Стана първа сила, след това реши, че от първа ще стане по-първа сила и ще направи кабинет не в този парламент, а в един следващ, когато очакваше нещата да са по-благоприятни. Но стана нещо съвсем различно, надявам се Кирил Петков да не допусне такава грешка, защото тя ще струва скъпо на всички“, предупреди социалистът. Той напомни, че БСП ще положи всички усилия за реализирането на третия мандат.

„Първо ние не виждаме решение в нови избори. Приблизително същите политически сили в приблизително същата пропорция ще трябва да решат същите проблеми. Дори и да приемем, че вдигаме подкрепата, ние не виждаме едни избори с какво биха помогнали. Отново ще говорим за сложна коалиция, но при пропуснато време за България и огромно похарчени средства за поредните избори", смята Божанков. Той обясни, че по отношение на ИТН, независимите народни представители, ПП и ДБ левицата не е прекъсвала диалога с тях.

„Ние сме единствената политическа сила, която не е влязла в нито един скандал, спор, лични обиди. Успяхме да запазим в този мандат добрите си отношения с всички, което е правилната стратегия, и ако получим третия мандат, това ще бъде “основният капитал“, с който разполагаме“, твърди социалистът. За него много хора са издигнали личността си в култ, но той ги призова да приемат реалността, защото ако искат управление без ГЕРБ и ДПС, това става с коалиция. Божанков обясни, че коалиционното споразумение е било добро, но основният му недостатък е липсата на времева рамка.

„Този огромен пропуск, който отчитаме, беше наваксан. Сега се разписа конкретна времева рамка със законопроекти. Ние сме доволни, че нашите социални приоритети бяха приети от партньорите ни. Ние сме им благодарни, и че при актуализацията ни подкрепиха за вдигането на доходите, на пенсиите и намаляване на данъчното бреме на семействата", посочи народният представител от БСП. Той допълни, че бизнесът и работодателите също трябва да са доволни, защото в момента България има една от най-силните мерки за електроенергията - всичко над 250 лева на мегаватчас се поема 100% от държавата и това е без взимане нов дълг.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати