Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков: Вторият мандат е обречен

Политика

Явор Божанков: Вторият мандат е обречен

Явор Божанков: Вторият мандат е обречен - Tribune.bg
Снимка:

„Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Има огромно недоверие в политическите лидери, затова те търсят начин да предложат фигура, зад която другите да се промушат, зад гърба ѝ.“, заяви пред БНР бившият депутат от БСП Явор Божанков.

Той е на мнение, че в момента всяка партия и институция у нас е във война с другите за надмощие. „Уж всички изповядват горе-долу едни и същи задачи, но търсят просто вариант да не са виновни за отиването на избори“, коментира той.

„Приоритетите в декларацията на ПП звучат твърде добре, но основните проблеми в политическата система не са в тази декларация. За всеки е абсолютно ясно, че вторият мандат е обречен“, смята Божанков.

Според него няколко души – изпокараните един с друг политически лидери, "държат цяла България за заложник".

„Има цяло поколение в политическата система, което вижда, че си отива, но ще занимава целия български народ с неговото отиване още време“, изтъкна Явор Божанков. Той прогнозира, че предстои „избор между Изтока и Запада, между популизма и нормалното“.

Тази ситуация може да избие и в повишаване на резултата на популисти, но може да дойде и нещо ново, модерно, европейско, защото няма вакуум в политиката, подчерта независимият вече депутат.

Божанков каза още, че има „процес на формиране на ново ляво, на възкресение на НДСВ“, а „старите политици виждат, че нещо ново трябва да се случи, усещат го във въздуха“.

Реформите са неизбежни, но докато персонално не се сменят лидерите, няма как да се случат, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети