Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Депутатите с първи работен ден за годината, решават за декларацията на ПП (ОБНОВЕНА)

Политика

Депутатите с първи работен ден за годината, решават за декларацията на ПП (ОБНОВЕНА)

Депутатите с първи работен ден за годината, решават за декларацията на ПП (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg
Снимка:

В първия работен ден от новата сесия на НС се очаква от "Продължаваме промяната" да внесат предложение в седмичния дневен ред на народните представители да влезе за гласуване изготвената от тях декларация с приоритетите на евентуално правителство.

При връчването на мандата от президента вчера номинираният за премиер акад. Николай Денков изтъкна, че в декларацията на партията са залегнали 4 основни приоритета, които - по думите му, биха получили подкрепа по същество от всички партии.

При срещата, която се проведе обаче в Парламента стана ясно, че вероятността за това е много малка.

На поканата се отзоваха само „Демократична България“, „БСП за България“ и „Български възход“, като стана ясно, че твърда подкрепа може да се очаква само от „Демократична България“.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов прогнозира неуспех за декларацията. Според „Възраждане“ е най-добре да има нови избори. ДПС традиционно запази мълчание.

Поздравления от трибуната изрази председателят на парламента Вежди Рашидов. „Честита нова година на всички, да има много разум, да има крепко здраве и ползотворна работа“, пожела той.

Кворумът бе събран от първия път със 197 регистрирани депутати в пленарната зала.

От ДПС предлагат Народното събрание да разгледа на първо четене промени в Кодекса за социално осигуряване.

По предложение на „Възраждане“ в проектопрограмата е включено проекторешение за задължаване на МС да предприеме всички необходими действия за съставяне на нов Национален план за възстановяване и устойчивост.

От „БСП за България“ предлагат депутатите да разгледат на второ четене измененията в Кодекса на труда, свързани с начина на определяне на минималната работна заплата. От "Демократична България" искат парламентът да обсъди на първо четене внесените от тях изменения в Гражданския процесуален кодекс.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети