Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Терзийски, ПП: Работим в една посока със служебното правителство

Политика

Йордан Терзийски, ПП: Работим в една посока със служебното правителство

Йордан Терзийски, ПП: Работим в една посока със служебното правителство - Tribune.bg
Снимка:

Няма нужда да се създава напрежение за газа, защото има подсигурени доставки, а вчера стана ясно, че интерконекторът ще заработи на първи октомври преди отоплителния сезон. Това заяви в "Денят започва" Йордан Терзийски от "Продължаваме промяната".

По думите му действията на служебния кабинет във връзка с газа, проектите на общините и проблема с поддръжката на пътищата показва, че служебното правителство работи в същата посока като предходното, макар и невинаги да изглежда така.

" Работим в една посока, често фактите се тълкуват по различен начин, което е излишно вкарване на напрежение в системата. Това е нещото, което не разбирам - защо се създава напрежение, когато няма нужда от такова. Дори когато "Газпром" спря газа, ние не оставихме страната нито ден без газ, работихме да увеличим енергийната диверсификация и форсирахме завършването на интерконектора. Така че наистина се надявам, и с усилията на служебното правителство, интерконекторът да тръгне, да се приемат офертите и за втечнения газ, така че да имаме за зимата.", посочи Терзийски.

Според Терзийски отношенията с "Газпром" не биха били разделителна линия в една бъдеща коалиция с БСП. Все още от "Продължаваме промяната" не са решили дали да се коалират преди изборите с "Демократична България". Решението ще бъде взето на база социологическите данни.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети