Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Категорично отивам с Делян Пеевски

Политика

Йордан Цонев: Категорично отивам с Делян Пеевски

Йордан Цонев: Категорично отивам с Делян Пеевски - Tribune.bg
Снимка:

„Категорично отивам с Делян Пеевски. Война с почетния председател Ахмед Доган няма“, заяви Йордан Цонев от ДПС пред БТВ.

„Няма да воюваме с г-н Доган, няма да воюваме с хората, но ще изразим своето несъгласие“, заяви Цонев. Той допълни, че има три кризи откакто Доган е решил да се оттегли от политиката и да стане почетен председател, три пъти посочна председатели и след това три пъти иска да ги махне, което предизвиква тежки кризи в партията, продължили с години. „Как се носи отговорността, стоиш като икона каквато си, той е икона, аз го уважавам“, заяви Цонев.

По повод подкрепата към Делян Пеевски, Цонев заяви че застава зад него, защото е реактивен, върши работата сега, не я отлага за утре.  

Всеки опит за някаква еманципация завършва с отстраняване. Не веднъж сме го молили да оглави партията, да има заместници, за да не се получава точно това което се случи отново“, заяви Цонев и обяви, че тръгва заедно с Пеевски и останалите описани в писмото на Доган. Цонев допълни, че се оказва огромен натиск и обиди към тези, които са се противопоставили срещу решенията на Доган, дори са ги обиждали, че са „предатели на етноса“. „Винаги съм смятал, че тази партия е наша, а сега разбирам, че е тяхна“, заяви Цонев и допълни, че около 25 души от парламентарната група остава с Делян Пеевски. Цонев не се ангажира с никакъв нов проект и подчерта, че война с Доган не искат, а всичко е плод на хората около него.

„Пеевски е много енергичен, позитивно настроен към работата. Беше изненада за мен какви качества има да управлява, да решава проблеми“, заяви Цонев и не се съгласи с това, че Пеевски има каквото и да е влияние върху МВР и прокуратурата, като определи изказването на Доган в тази насока, че не му прави чест. Цонев заяви, че в последните 10 дни става точно обратното, оказва се натиск от хора до Доган. „Пеевски е най-проверявания човек, никога не е бил в ръководни органи на банки, нищо не кореспондира с това, което се твърди срещу него. Всички институции го провериха и написаха до Държавния департамент, че няма никакви данни за това, което се твърди срещу него, самият Асен Василев го написа. Ние ясно казахме, че случая с „Магнитски“, че не отговарят на истината – американската администрация е подведена“, заяви Цонев и подчерта, че няма вляние.

Цонев се възмути, че не е честно да се постъпва така към човека, който е изведе партията във втора политическа сила, с политическото си влияние да помогне на общините в Кърджали, да мобилизира хората и накрая да му се иска оставката. По отношение на структурите Цонев заяви, че е повдигната етническата тема, като се надява Доган да се разграничи от това. "Две от кметиците от Кърджали бяха миналата седмица в моя кабинет, заради техни проекти за общините и през цялото време оказваха подкрепа към екипа ни, върнаха се в Кърджали и след няколко дни се разграничиха". 

"Ново начало вече има, никой не може да го спре. Има ново начало в ДПС, започнат ли едни процеси те ще продължат. Тези процеси вътре в ДПС ще продължат, защото хората искат да им се решават пробелмите, а не да бъдат само етнически организирани", допълни Цонев. 

„Да, един колега вчера припадна - знаете ли защо? Цяла нощ и предните дни в родните му места са го нарича предател на етноса. Няма да му казвам името. Вчера плакаха всички, които са от нашия екип. Защото като се върнат по места - посред нощите им звънят и им казват, че са предатели на етноса“, разказа той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети