Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Кирил Петков свали Никола Минчев

Политика

Йордан Цонев: Кирил Петков свали Никола Минчев

Йордан Цонев: Кирил Петков свали Никола Минчев - Tribune.bg
Снимка:

Не е частен ангажимент, когато министър-председателят разговаря с други премиери по темата Република Северна Македония. Кирил Петков може да свали сам ветото - отива на Съвета на Европейския съюз и казва - махам ветото. Лошото е, че проиграхме шанса държавите от Западните Балкани да започнат преговори за членство в ЕС. РСМ не направи нищо и не може един човек сам да маха ветото. Петков трябваше да каже на колегите си от Скопие - братя, приятели, не става така. А какво чуват в Скопие, че нашият премиер обикаля из Европа и казва - няма проблем, аз ще махна ветото.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ДПС Йордан Цонев по повод днешното отстраняване на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание, което се случи с гласовете на "Има такъв народ" (ИТН), ДПС, ГЕРБ и "Възраждане".

"Кирил Петков свали Никола Минчев, защото го принуди да го прикрива вчера. Действията на Кирил Петков по темата РСМ също ще е част от свалянето му, но не най-важната. Това правителство управлява шест месеца и не се е случило нищо. Сутрин се говори едно, вечер се случва друго. Да не говорим за цените на газа, тока и инфлацията. Всичко това е неадекватна икономическа политика. Започна войната в Украйна и ние в НС не можем да приемем една декларация за санкции срещу Русия, защото БСП се дърпа и ПП не знаят какво да правят. Всичко това ще доведе до падането на кабинета "Петков", заяви Цонев.

"Няма друг шанс за нов кабинет в рамките на този парламент. Отиваме на предсрочни избори. Ако стоим зад ИТН, миналата година нямаше те да тупат топката, за да се промотира новата партия "Продължаваме промяната" (ПП). Щяхме да ги накараме да направят един кабинет, а не да се чака промотирането на ПП и да отиваме на трети избори. Сега ИТН търпят своите политически грешки от миналата година. Лошото е, че всички ги търпим", каза още той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати