Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йордан Цонев: Скандално е Радев да нарушава Конституцията и да ни се пробутват измамници за министри!

Политика

Йордан Цонев: Скандално е Радев да нарушава Конституцията и да ни се пробутват измамници за министри!

Йордан Цонев: Скандално е Радев да нарушава Конституцията и да ни се пробутват измамници за министри! - Tribune.bg
Снимка:

Ако тръгнем по модела на мислене на Панов, със сигурност ще стигнем до връзки на Панов с ДПС, с Прокопиев и т.н., казва депутатът от ДПС

„За първи път ДПС издига своя кандидатура за президент, при това кандидатура на етнически турчин. Мотивите са, първо, че в XXI век в европейска България трябва да сме свикнали с мисълта, че у нас живеят различни етноси и всички те имат равни права“, заяви пред „Епицентър.бг“ Йордан Цонев от ДПС по повод издагането на лидера на партията Мустафа Карадаъй за президент. По думите на Цонев ДПС имат ясна визия как трябва да изглежда президентската институция – да олицетворява единственото на нацията.

По повод определенията, че кандидатурата на Карадаъй в социалните мрежи е скандална, Цонев заявява, че има далеч по-скандални неща от това.  

„Например, скандално е българският президент да нарушава Конституцията, назначавайки за министър човек, който гази Конституцията! Скандално е един президентски съветник, осветен със СМС-и, да оказва търговия с влияние, включително и в съдебната система, и още да не е уволнен! Скандално е друг президентски съветник да цъфва на среща с митничар, да си крият телефоните и после да си тръгне от срещата с пълна торбичка и още да не е уволнен! И да няма никакви съмнения за корупция! И медите, контролирани от Прокопиев, да мълчат по този въпрос. Това е скандално!“, казва Цонев.

Депутатът от ДПС подчертава и скандала с Кирил Петков, който е подписал декларация с невярно съдържание, да се промотира в продължение на два месеца за носител на морал и единица за почтеност. Според Цонев не по-малко скандална е и провокацията, която Румен Радев отправи към Карадайъ, когато го попита коя е неговата родина.

Запитан за етническия мир и обвиненията на Лозан Панов, че има съглашателство в това отношение между Радев и ДПС, Цонев с възмущение отговаря, че това е проява на политическа неграмотност.

„Трябва да си или много политически неграмотен или да си архиподлец, опитвайки се да налагаш тезата, че ДПС може по някакъв начин да наруши етническия мир. ДПС е партията, която осигури етническия мир в страната, когато западните разузнавателни централи казваха, че най-вероятно е етнически конфликт на Балканите да избухне първо в България“, казва Цонев и подчертава приноса на Ахмед Доган за запазване на този мир. Депутатът от ДПС припомня още, че почетният лидер на партята е получил златен знак от Конгреса на САЩ за заслугите си за членството ни в НАТО, както и за етническия мир в страната. „Съмнявам се Лозан Панов да прави това внушение от невежество, защото все пак той е интелигентен човек. Може би е добре да му кажем, че да искаш да станеш президент с невежество, не бива. Но ако го прави с други подбуди, да му припомним, че е архиподло към българската нация, към българския народ и към ДПС в частност, защото точно на ДПС дължим в голяма степен етническия мир в българския преход“, казва още Цонев.

По повод думите на Панов, че ДПС имат няколко кандидат президенти, в това число и проф. Анастас Герджиков , Цонев определя това за абсурдно. „Ако тръгнем по модела на мислене на Панов, със сигурност ще стигнем до връзки на Панов с ДПС, с Прокопиев и т.н.“.

По отношение на Делян Пеевски и връщането му в политиката, Цонев коментира е категоричен: „За Делян Пеевски ще кажа едно изречение, в което едната дума моля да бъде записана с главни букви. Делян Пеевски за ДПС е НЕВИНЕН до доказване на противното в съда. Вина като участие в корупционна схема, което според нашия НК и европейския НК е престъпление - се доказва само в съда. Когато в съда бъде доказана такава вина, тогава ще говорим по друг начин. Дотогава Делян Пеевски е НЕВИНЕН. И ние заставаме зад него и ще използваме неговата гражданска енергия, неговото желание да работи за страната и за електората на ДПС, за общините и за законодателството. Делян Пеевски ще бъде политически активен и изобщо не се притесняваме от това“.

Депутатът от ДПС продължава като дава пример с това колко обругаван е Пеевски, само защото е от ДПС. Цонев определя скандала с офшорките като голяма лъжа и нарушаване и ограничаважне на истината. „Делян Пеевски в личността си на бизнесмен има офшорка. Декларирал я е, както е по закон, като крайна собственост. Добре разбирам тази материя, защото с Делян Пеевски сме автори на единствения и доста модерен за европейското законодателство закон за офшорните зони, в който забраняваме участието на офшорните компании във всички значими икономически дейности, които се извършват в България, като приватизация, концесиониране и т.н. Той е декларирал всичко и оттам се вижда коя е тази компания и кои са дъщерните ѝ дружества. Това го каза и един от най-добрите експерти в България по офшорно законодателство - Тодор Табаков. Той ни помагаше да направим закона за офшорните зони. Пеевски заяви, че е декларирал офшорната компания-майка, а от нея се декларират и дъщерните - така, че няма проблем. И това Тодор Табаков го обясни. Но това го знаят двама – трима, на публиката се набива невярната информация“, подчертава Цонев.

Той припомня интервюто на шефа на НАП Румен Спецов, който според него е наговорил глупости с непрофесионален език.  „Аз се скандализирах от знанията и поведението на ръководителя на българската данъчна администрация. И това не е скандално за олигарха Прокопиев и медиите му, а е скандално за президента Радев, че този човек стои начело на българската агенция по приходите. Това е скандално. Това е провокация!“, коментира Цонев. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети