Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов: Грешка е, че се съгласихме на противоконституционни неща, само за да бъдем в тази коалиция (ВИДЕО)

Политика

Йорданов: Грешка е, че се съгласихме на противоконституционни неща, само за да бъдем в тази коалиция (ВИДЕО)

Йорданов: Грешка е, че се съгласихме на противоконституционни неща, само за да бъдем в тази коалиция (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

„Не знам да е изпращана писмена покана от "Демократична България" до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП, а не ДБ и те подходиха по доста безумен начин", заяви председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов пред БНТ.

„Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и накрая стигнаха до нас, когато им останаха по-малко от 24 часа (до връщането на мандата - бел. ред.)", коментира той.

„Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът“, смята Йорданов.

„Действията им през тази седмица - дърпането, натискът на депутати и роднините им - точно от тези двамата - обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма. Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо, той е лъжец“, каза още Йорданов.

„Ако ПП върнат неизпълнен мандат, ГЕРБ ще върнат втория и опциите остават между БСП, ДБ и може би ние. Всяка една от тези партии предполагам, че няма да подходи по начина на ПП и ще се опита да състави правителство или да води разговори както си е по правилата - с политическите партии, с търсене на консенсус за програма за конкретни цели, състав на Министерски съвет."

Йорданов благодари на Атанас Славов, който заяви, че проблемите в коалицията идват от нарушения диалог. „Драмата около КПКОНПИ не е по вина на ИТН“, каза още Йорданов. По думите му „имаме едно КПКОНПИ, направено на ляв крак“.

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви:

„Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме включително на противоконституционни неща, само за да бъдем в тази коалиция".


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати