Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданов громи предателството, пусна снимка на Манолова, подкрепяща Орешарски, нарече ДБ „джендъри”

Политика

Йорданов громи предателството, пусна снимка на Манолова, подкрепяща Орешарски, нарече ДБ „джендъри”

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ” Тошко Йорданов смени профилната си снимка в Туитър с тази на… Мая Манолова от периода ѝ, когато беше в БСП. На нея тя е облечена с червен потник, на който пише: „Шанс за Орешарски“. Коментарът на Йорданов към снимката е класическият цитат: „Remember, remember the 5th of November, The Gunpowder treason and plot“.

Препратката е към измяна и провален опит за покушение на 5 ноември 1605 г. срещу Крал Джеймс. Посланието на емблематичната поема е, че предателството никога няма да бъде забравено.

Подобна препратка, но в личната си Фейсбук страница направи и Станислав Балабанов от ИТН. В социалната мрежа той също публикува снимка на Мая Манолова с потник на който е изписано: „Шанс за Орешарски, но и снимки на Татяна Дончева и Христо Иванов на които се вижда и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Нападките от страна на ИТН към ИБНИ и ДБ се дължат на отказа на двете партии да подкрепят проектокабинета на партията на Станислав Трифонов.

„Такааа. Сега, ако с третия мандат ДБ, изправи се, влез-излез, ДПС и ГЕРБ (с гласуване или излизане) направят кабинет може да им кажа, че са долни политически “джендъри”, като употребя разговорната дума на “джендъри”? Ако го направят". Така Тошко Йорданов от "Има такъв народ" коментира  в  Туитър оттеглянето на подкрепата на ДБ към партията за сформиране на правителство.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още