Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданова сама блокира процедурата за отстраняване на Гешев

Политика

Йорданова сама блокира процедурата за отстраняване на Гешев

Йорданова сама блокира процедурата за отстраняване на Гешев - Tribune.bg
Снимка:

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова обжалва пред Върховния административен съд отказа на Висшия съдебен съвет (ВСС) да разгледа всички случаи, които тя сочи в искането за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Тя не е съгласна, че са отхвърлени четири (три частично и едно напълно) от нейните така наречени „основания“.

„На практика с това Йорданова блокира процедурата за предсрочно освобождаване на Гешев, която тя самата започна. Целта ѝ е ясна – да чака до есента избора нов състав на ВСС“, коментира „Труд“, позовавайки се на източник, запознат с работата на съвета.

Той обясни, че няма как на 4 май Пленумът на ВСС да започне разглеждане по същество на искането на Йорданова, тъй като то е обект на висящо дело във ВАС.

На същото заседание ще трябва да се реши и как да се подходи с искането на Янаки Стоилов за отстраняване на Гешев, което е от миналото лято, основно е на вестникарски изрезки и бе добавено към искането на министърката от „Да, България“.

Във вчерашната жалба до ВАС на Йорданова, която е бивша секретарка на Христо Иванов, се набива на очи една повтаряна вече100 пъти от нея фактическа грешка – че искането за имунитета на Елена Йончева до Европейския парламент е на Гешев. А факт е, че това искане е изпратено от предишния главен прокурор Сотир Цацаров.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети