Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йорданова се разбрала с надзирателите, но те излизат на протест

Политика

Йорданова се разбрала с надзирателите, но те излизат на протест

Йорданова се разбрала с надзирателите, но те излизат на протест - Tribune.bg
Снимка:

По-високи заплати за служителите в затворите у нас до края на месеца. Затова се разбраха правосъдният министър и синдикалните организации.

По думите на правосъдния министър Надежда Йорданова увеличението ще е диференцирано, а с колко точно предстои да стане ясно, след като бъдат готови разчетите във Финансовото министерство.

Предвидена е още и реорганизация на работата в системата на затворите. Въпреки това обаче част от синдикалните организации ще излязат тази неделя на националния протест на сектор сигурност.

„След като сме готови с предложението за по-ефективна работа, ще има и съответно увеличение на заплатите. Като конкретните числа ще бъдат сметнати с помощта на Министерството на финансите. Заделен ресурс има", каза правосъдният министър Надежда Йорданова.

„Протест на Синдикат на служителите на затворите на 12-и от 12.00 часа пред сградата на Министерството на правосъдието ще има. В същото време приемам предложението на правосъдното министерство за участие в обсъждането на плана за реорганизация на работата, с оглед постигането на нашето искане за увеличение на работните заплати", каза Цветан Михайлов - секретар на Синдикат на служителите в затворите.

„Ние се съобразяваме с друг синдикат от МВР, т.е. не че се съобразяваме, но търсим тяхното мнение. Ние към момента не намираме основание да излизаме на каквито и да било протести“, каза Иван Иванов от Сдружение на синдикатите в Министерството на правосъдието.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети