Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Надзиратели, съдебни охранители и полицаи излязоха на протест (СНИМКИ)

Общество

Надзиратели, съдебни охранители и полицаи излязоха на протест (СНИМКИ)

Надзиратели и съдебни охранители излязоха на предупредителен протест под надслов „Продължаваме протеста“ пред бургаския затвор днес. Причината за недоволството са ниските заплати в сектора и недостигът на персонал.

„Исканията са ни още отначало – 25-процентно фиксиране на заплатите. Вчера получихме писмо, че ще се проведе среща в Министерството на правосъдието с колегите от Управителния съвет, на която ще се направят работни групи и по този начин ще се подобрят и работния процес, и условията в местата за лишаване от свобода, пробация, арести. Нашите искания освен 25-процентното фиксиране на заплатите, е също и за щатното увеличение. С времето затворът се разширява, имаме едно общежитие в Дебелт, което е де факто още един затвор в област Бургас, щатът лека-полека се увеличава, но не е достатъчен”, каза Валентин Мартинов, член на Контролната комисия на синдиката на затворите в България.

Полицаи излязоха на протест в различни части на страната. Днешната им проява е първата от серия протести, обявени от Синдикалната федерация на служителите в МВР. Протест имаше и пред Националния институт по криминалистика в столицата.

„Ако и този път не бъдем чути след този предупредителен протест днес, ще бъдем принудени на 12 юни в центъра на София да заявим нашите искания пред Народното събрание”, заяви от своя страна Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикална федерация на служителите в МВР.


Топ новини

виж още
Актуална тема