Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йотова: Ако скандалът „с мирис на газ” се докаже, Василев да подаде оставка

Политика

Йотова: Ако скандалът „с мирис на газ” се докаже, Василев да подаде оставка

Йотова: Ако скандалът с мирис на газ се докаже, Василев да подаде оставка - Tribune.bg
Снимка:

„Позорно е, ако се докаже, че се пренебрегват интересите на 25 000 български фирми, които зависят от доставките на газ, заради доста съмнителни комисионни от определени танкери, свързани с определени офшорни фирми. Ако това се докаже, ще бъдем пред огромен скандал „с мирис на газ” и такива случаи изискват оставки”.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова ТВ.

Попитана от кого ще трябва да бъдат подавани въпросните оставки, ако се докаже скандала, Йотова каза: „От г-н Асен Василев”.

„Ако решението за това да не се заплащат на „Газпром” доставки на газ от Русия е взето заради това да се вкарва друга газ чрез офшорна фирма, и това е договорено предварително, това означава, че има скандал и този, който го е взел това решение, трябва да си подаде оставката. Това е позорна позиция”, каза още Йотова.

Тя отправи и критика, че не се е провел извънредният Коалиционен съвет, а същевременно утре българският министър на енергетиката ще участва на извънредна среща на министрите на енергетиката в ЕС.

„В момента имаме две коренно различни позиции – на Нинова да се подновят преговорите с „Газпром”, и на Асен Василев да се върви към алтернативни доставки”, коментира Йотова.

Тя не е изненадана от позицията на Корнелия Нинова спрямо президента.

„Струва ми се, че в момента г-жа Нинова като икономически министър е коалиционен партньор на това „отроче”. Не виждам нищо лошо в тази коалиция. Още вярвам, че има бъдеще”, каза вицепрезидентът. И определи обвиненията за „синхрон с Борисов” като „невъзможни”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати