Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За Денков постовете не са важни, но иска външно министерство, за се чуват мнения

Политика

За Денков постовете не са важни, но иска външно министерство, за се чуват мнения

За Денков постовете не са важни, но иска външно министерство, за се чуват мнения - Tribune.bg
Снимка:

„Постовете не са важни, а е важно какво може да се свърши при една или друга конфигурация на Министерския съвет.“ Това заяви премиерът Николай Денков по повод предстоящата ротация и напрежението покрай нея.  

Напрежение предизвика въшно министерство, което в последните дни от ПП-ДБ заявиха, че искат да се поеме не от Мария Габриел или ГЕРБ, а от Николай Денков, за да имат „излаз навън“.

„Това, което е важно, е всеки от нас да продължи да има контакт с външните партньори, за да може когато има дискусия да се чуват съответните мнения", смята Денков.

Според него спорът е преекспониран. „Темата кой какъв пост ще заеме беше много преекспонирана в цялата дискусия. Това, което казахме ясно, е първо, че ние с Мария Габриел имаме абсолютно ясно насочена външна политика, която няма разлика между нас двамата“, подчерта Денков.  

Премиерът обясни, че разговорите с Мария Габриел за ротацията продължават и се търси балансирано решение, което да има и подкрепата на партийните лидери.

Премиерът разкритикува лидера на ГЕРБ. Борисов се опитал да му пречи на контактите в САЩ..

„Всичко започна с изказването на г-н Борисов, който постави под въпрос възможността премиерът да отиде с министрите в САЩ. Това беше знак, че някой може да се опита да пречи на тези контакти и това за мен е неприемливо", обяви изненадващо Денков.

На въпрос кога се предвижда да приключат обсъжданията с Мария Габриел относно състава на ротационния кабинет, премиерът отговори:

„Ще видим как ще се случи. Това, което е фиксирано, на 6 март нашето правителство ще подаде оставка“.

Денков каза още, че не е обсъждана оставката на земеделския министър с Мария Габриел, но поясни, че не е и чувал за такова искане от друг освен от част от протестиращите. „Голяма част от протестиращите земеделци искат да работят с Кирил Вътев, за да има устойчивост и каквото е договорено, да продължи и след ротацията“, каза акад. Денков. Крайното решение щяло да бъде на двамата с Габриел.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети