Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За рождения ден: Борисов направи инспекция на строителството на АМ „Хемус“

Политика

За рождения ден: Борисов направи инспекция на строителството на АМ „Хемус“

Снимка:

Това е най-хубавият подарък, искам всички българи да видят как върви строителството, обяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов с натоварен график на рождения си ден. Още в 7 сутринта министър-председателят е провел съвещание с Националния оперативен щаб заради растящия брой на заразени с коронавирус. След това премиерът отиде на съботна проверка на автомагистрала „Хемус”, за да види как вървят работите по строежа на новия участък.

„Това е най-хубавият подарък за рождения ми ден. Искам всички българи да видят как върви строителството на „Хемус“, как се разбиват скалите и как се прави магистралата. Хората, които работят на тази височина са герои, благодаря им!“, обяви Борисов след инспекцията.

Строителните работи включват изграждане на 3 мостови съоръжения над река Вит.

Заедно с него на място са финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Заедно с Борисов те разгледаха археологическите находки, открити в хода на строителните работи и датирани от периода на Първото българско царство. Сред тях са и останки от място за преработка на желязна руда, които по мащаб наподобяват цял металургичен център.  


Коментари (2)

АСЕН ИЛИЕВ ОКОЛОВРЪСТНОТО НА ФИЛИПОВЦИ ПАК ГО КЪРПЯТ. 2 ЗА 2 ГОДИНИ, КОЙ ПЛАЩА И КОЙ ИДИОТ ГО Е "ИНСПЕКТИРАЛ"? :)
13.06.2020 14:53 / Отговор
АСЕН ИЛИЕВ "ИНСПЕКЦИЯТА" НА ПЪТИЩА Е РАБОТА НА ТЕЗИ, КОИТО ЗНА-ЯТ! КАК СЕ ПРАВИ ПЪТ! ...И ЗНАЯТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ТЕРАКОЛ И ГИПС :)
13.06.2020 21:55 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още