Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Задължат шефове в държавната администрация да дарят по една заплата?

Политика

Задължат шефове в държавната администрация да дарят по една заплата?

Задължат шефове в държавната администрация да дарят по една заплата? - Tribune.bg
Снимка:

Служителите на по-ниските нива само щели бъдат „помолени“

На държавни служители на високи постове от различни ведомства – министерства, агенции и държавни фирми, ще бъде удържана по една заплата за инициативата на Кирил Петков за оръжия за Украйна. Това се твърди в материал на сайта “Filternews“.

Според сигналът това ще стане посредством устна заповед лично на премиера.

В понеделник министър председателят обяви във Фейсбук кампания за набиране на средства в помощ на Украйна. „Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна“, написа Петков.

„Обадиха ми се от ресорното министерство и ми казаха, че всички трябва да следваме светлия пример на министър председателя. Който възрази срещу удържането на заплатата, ще бъде уволнен“, обяснил пред „Филтър“ шеф на голямо държавно предприятие.

По данни на вицепремиера Асен Василев 250 000 са чиновниците у нас. По една заплата за Украйна ще бъде удържана от държавните служители с висок ранг. Тези от по-ниските позиции ще бъдат само „помолени“ да го направят.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети