Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заев: Приемаме препоръките на България

Политика

Заев: Приемаме препоръките на България

Заев: Приемаме препоръките на България - Tribune.bg
Снимка:

Може бързо да се намери решение за откритите въпроси с България, заяви министър-председателят на Македония Зоран Заев пред журналисти в отговор на въпрос относно позицията на София за европейската интеграция на страната.

„Ние подписахме договор, в който приехме, че имаме обща история. Разбира се, част от историята ни е уникална за двете страни и вярвам, че в този дух комисиите ще намерят решение”, подчерта Заев.

„Комисията е експертна и предназначена да дефинира нещата. Нашите указания са да бъдат предприети смели стъпки, стъпки, основани на факти и на истината. Фактите и истината са ясни и апелираме за решение. Вярвам, че не е достатъчно само нашата страна да има волята за това. Необходима е воля и от страна на България”, категоричен е Заев.

Според него, тази част от историята също ще се преодолее. Досега са решени четири исторически периоди с шест или седем известни личности, които се почитат съвместно от двете страни.

„Чрез договора показахме политически, че сме за сътрудничество с България и продължаваме в тази посока. Целта ни е да заздравим приятелството и добросъседството”, заяви Заев.

Той подчерта, че България един от най-силните поддръжници на членството на Македония в ЕС и очаква това да се докаже и при гласуването на решение за получаване на дата за преговори.

Според премиера, няма място за притеснение – Македония е приела отправените от България послания. Работата с комисиите вече е започнала. Предстоят още срещи между тях, а крайната цел е и двете страни да бъдат доволни от постигнатите решения.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп