Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: 850 000 избиратели на ГЕРБ не могат да бъдат „изчегъртани“

Политика

Захариева: 850 000 избиратели на ГЕРБ не могат да бъдат „изчегъртани“

Захариева: 850 000 избиратели на ГЕРБ не могат да бъдат изчегъртани - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ не може да се коалира с БСП и ДПС, заяви вицепремиерът

„Нашите служби и прокуратурата имат основателни съмнения за руска намеса в съмнителни взривове през последните години в България“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Екатерина Захариева, вицепремиер и министър на външните работи.

Тя допълни, че подобно разследване тече и в Чехия и се очакват резултати от него, а междувременно България е получила подкрепа от Чехия и НАТО.

Външният министър смята, че нашите служби напоследък добре си вършат работата и отношението на Русия е резултат от тези разкрития. Захариева подчерта, че стремежът на България е да се поддържат равноправни отношения с Русия.

Министърът смята, че сегашната политическа ситуация у нас не вдъхва оптимизъм. Според нея няма как 850 000 хиляди избиратели на ГЕРБ да бъдат „изчегъртани“, както се чуват някои желания.

Относно изборите и машините за гласуване, Захариева изрази задоволство, че няма да е външен министър в служебното правителство, тъй като ще има големи трудности с гласуването в чужбина. Тя заяви, че не знае къде ще се съхраняват машините в чужбина и кой ще ги охранява.

Екатерина Захариева заяви за предстоящите избори, че няма как да се правят коалиции с БСП и ДПС, а ГЕРБ ще направи всичко възможно да отговори на очакването на избирателите.


Топ новини виж още
Актуална тема