Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Думите на Макрон за България са обидни

Политика

Захариева: Думите на Макрон за България са обидни

Захариева: Думите на Макрон за България са обидни - Tribune.bg
Снимка:

Вероятно става дума за някакви вътрешнополитически проблеми, анализира тя

Изразяваме недоумение по повод изказването на френския президент Еманюел Макрон, че предпочита мигранти от различни държави, сравнено с „незаконни каналджии”, както е и точният превод, от Украйна и България. Това каза по бТВ външният ни министър Екатерина Захариева в извънредно изявление по повод думите на френския президент, заради които е изпратена и протестна нота във френското външно министерство.

Изказването е обидно, каза още Захариева. Тя поясни, че не разбира причината за това изказване и вероятно става дума за някакви вътрешнополитически проблеми.

„Цялото интервю (на Макрон - б.р.), доколкото разбрах, е свързано с незаконната миграция и надигащото се недоволство във Франция относно многото незаконни мигранти, но не толкова срещу централно-източно европейците. Освен това нашите хора не са мигранти. В ЕС има свободно движение на хора, стоки, капитали и услуги. Но между приятелски държави не бива във вътрешнополитическите напрежения да се използват имената на други държави. Ние не го правим тук”, каза още Екатерина Захариева.

Има подозрения, че думите на Макрон са извадени от контекста, но така или иначе считаме, че това изказване е неприемливо и не може да се правят заключения за целия български народ, обясни още външният ни министър.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева нареди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нова във френското външно министерство.

Френският посланик у нас г-жа Флоранс Робин бе извикана в понеделник в МВнР за обяснения, съобщиха от МВнР. Това се налага след думите на френския президент Еманюел Макрон относно „украинските и българските банди”.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ВСИЧКО, КОЕТО НЕ ХВАЛИ ПОЖАРНИКАРА "БУДА" ☭Е НЕПРИЕМЛИВО ЗА БГ-то..... МУ-ХА-ХА...
02.11.2019 20:31 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати