Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Има доказателства за нередности на президентските избори във Венецуела

Политика

Захариева: Има доказателства за нередности на президентските избори във Венецуела

Захариева: Има доказателства за нередности на президентските избори във Венецуела - Tribune.bg
Снимка:

Не се планират допълнителни съкращения в щата на МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи коментира в кулоарите на парламента и ситуацията във Венецуела. Екатерина Захариева посочи, че ситуацията в страната е изключително тежка, като за 2018 г. инфлацията там е над 1 милион процента.

2,5 млн. бежанци са в съседните страни, а по неофициални данни те са над 4 млн. души. Като част от европейското семейство страната ни приема, че националната асамблея на Венецуела е легитимно избран и демократичен орган. Считаме, че по отношение на проведените миналата година президентски избори има доказателства и съмнения за извършени нарушения и за това, че изборите не са проведени при спазване на демократичните стандарти“, уточни министър Захариева.

Призивът на България е за ненасилие, за успокояване на ситуацията като се чуят гражданите на Венецуела с организиране на демократични избори за президент.

Иначе Министерството на външните работи планира съкращение на 32 щатни бройки, които бяха заети за Българското Европредседателство, обяви вицепремиерът. Тя уточни, че още две бройки ще бъдат прехвърлени към областните администрации.

Общо 1344 са щатните бройки в МВнР и не се предлага да бъдат извършени още съкращения, обясни Захариева. В допълнение министърът посочи, че 27 бройки са заети от хора в пенсионна възраст през 2018 г., а още 10 – от началото на година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети