Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Можем да се обединим, въпреки че сме критични един към друг

Политика

Захариева: Можем да се обединим, въпреки че сме критични един към друг

Захариева: Можем да се обединим, въпреки че сме критични един към друг - Tribune.bg
Снимка:

Ако и този път парламентът не успее да състави кабинет, доверието в парламентарната република все повече ще намалява, каза пред БиТиВи Екатерина Захариева от ГЕРБ.

Тя се надява разговорите в контактната група да започнат още другата седмица

ДПС е с явна евроатлантическа ориентация, както и ние. Случаят със Северна Македония и френското предложение пак беше поет от опозицията. С "Възраждане" няма какво да говорим за европолитика, не ги виждам в този кабинет, но може да се говори за здравеопазване и образование.

С ПП имаме различия за Бойко Рашков. Не приемам това мълчание по отношение на предложението ни, но съм оптимист, каза Захариева.

Изказването на Атанас Атанасов от ДБ е безотговорност, смята тя.

Това, че сме критични един към друг, не означава, че не можем да се обединим, твърди тя. 

Много е рано да се говори за премиер и министри, каза Захариева. Според нея редно е министър-председателят да бъде излъчен от най-голямата парламентарна група, но засега Борисов и от това се отказал.

Много е важно първо да се определят модераторите. Ако го бяхме направили досега, нямаше да имаме проблеми с взимането на дълга, ситуацията в Украйна, преодоляване на кризата в енергетиката.

По отношение на членството на Украйна в НАТО Захариева смята, че много по-важна е политическата подкрепа, иначе било ясно, че Украйна не е готова.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети