Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева отчете успехите: Докладът на ЕК, отношенията със САЩ, папата, Брекзит

Политика

Захариева отчете успехите: Докладът на ЕК, отношенията със САЩ, папата, Брекзит

Захариева отчете успехите: Докладът на ЕК, отношенията със САЩ, папата, Брекзит - Tribune.bg
Снимка:

90% от българите на Острова са със статут на уседналост

Външният министър Екатерина Захариева отчете успехите, постигнати през годината от правителството. „Важно постижение е последният доклад на ЕК, който препоръча отпадането на механизма за сътрудничество и проверка. Има и заключение и доклад на ЕК, който оценява усилията на България за реформа в съдебната система“, коментира външният министър Екатерина Захариева.

Днес министрите правят отчет за постигнатите резултати по време на последното за годината правителствено заседание.

130 000 българи са получили статут на уседналост във Великобритания, което е 90% от пребиваващите, съобщи първият ни дипломат, цитиран от БГНЕС.

Захариева отчете, че успех за България е новият ресор на Мария Габриел в Европейската комисия, избирането на Кристалина Георгиева за шеф на МВФ и Брекзит.

Захариева отчете, че най-важното във външно-политическата сфера е посещението на Бойко Борисов във Вашингтон, както и визитата му в Южна Корея. Идването на папа Франциск, японския и руския премиери, също направили така, че всички да гледат към България, допълни тя.

"Говорихме с Борис Джонсън, удържа си на думата", каза премиерът Борисов щом Захариева обясни какви мерки са взети от българската държава за Брекзит и сънародниците ни на Острова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети