Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-министър Павлов проведе дискусия относно Националната стратегия за младежта (2020-2030) със заинтересовани страни

Политика

Зам.-министър Павлов проведе дискусия относно Националната стратегия за младежта (2020-2030) със заинтересовани страни

Целта на консултативния процес бе прякото включване на младите хора на България

Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов проведе среща с представители на различни институции, младежки организации и младежки центрове от цялата страна. Тема на събитието бе Национална стратегия за младежта (2020 - 2030 г.).

Във връзка с изготвянето на новата стратегия Министерството  на младежта и спорта в партньорство с общинските и/или областните администрации проведе 12 консултации в градовете Видин, Враца, Монтана, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Благоевград, Сандански, Стара Загора, Сливен и Кърджали. В срещите взеха участие близо 2200 младежи на възраст 15-29 години. Целта на консултативния процес бе прякото включване на младите хора на България в диалога и идентифицирането на точните приоритети и цели на документа. Бяха приложени иновативни методи на комуникация, в които основна роля заемаше мнението на младежите. Бяха обсъдени и предизвикателствата, пред които са изправени младите, както и техните идеи за справяне с проблемните въпроси, върху които да бъде изградена Стратегията.

По време на днешната среща бяха представени извършената оценка на въздействие на Националната стратегия за младежта (2010 - 2020 г.) и реализираните дейности през 2019 г. по разработване на новата стратегия за младежта след 2020 година.

Събитието завърши с активна дискусия, на която бяха обсъдени идентифицираните до момента три приоритетни области на новата стратегия. Те са образование и заетост; ангажираност, участие и равни възможности и социално благополучие.

През следващата година, проектът на Национална стратегия за младежта (2020 - 2030 г.) ще бъде обсъден в рамките на Националния консултативен съвет за младежта, Обществения съвет към министъра на младежта и спорта и ще премине през обществено и междуведомствено съгласуване.

На срещата присъстваха представители на министерствата на образованието, вътрешните работи и труда и социалната политика, Европейския парламент в България, Държавна агенция за закрила на детето, национално представителните младежки организации, младежки центрове, УНИЦЕФ, Национално сдружение на общините на Република България, неправителствени организации и много други заинтересовани страни.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети