Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-министърът на икономиката Шотев, син на висш кадър от ДС

Политика

Зам.-министърът на икономиката Шотев, син на висш кадър от ДС

Зам.-министърът на икономиката Шотев, син на висш кадър от ДС - Tribune.bg
Снимка:

Както вчера Tribun написа, освободеният депутат от ПП-ДБ Ивайло Шотев вече е назначен като зам.-министър на на икономиката и индустрията. Той беше депутат от групата на ПП от 47-ото, 48-ото и 49-ото НС. В този парламент той е член на две комисии - по бюджет и финанси и за контрол над службите за сигурност.

Шотев подаде оставка от НС и вчера тя беше гласувана. Още същия ден той е назначен на поста в Министерство на икономиката и индустрията.

Отново припомяме, че преди време беше разпространена информация за бащата на Шотев. Той е бил ключова фигура в някогашния отдел на Второ главно управление на Държавна сигурност (ВГУ-ДС), който е разработвал американската легация и резидентурата на ЦРУ там през първата половина и средата на 80-те години на миналия век. Според кадровото досие в архива на Комисията по досиетата, Валентин Илиев Шотев започва кариерата си в структурите на ДС на 21.10.1983 г. като разузнавач в отдел 01 на Второ главно управление (ВГУ-ДС), след като в периода 1979-1983 г. завършва  I-ви факултет ("Държавна сигурност") на ВСШ "Г. Димитров" в Симеоново.

Това не е единственият кадър на ПП-ДБ с връзки от близкото минало в ДС. Кандидатът на същата формация за кмет на София Васил Терзиев също е от семество на висши офицери от репресивния орган на БКП.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети