Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Зам.-областен управител зове: Да се противопоставим на домогванията на президента

Политика

Зам.-областен управител зове: Да се противопоставим на домогванията на президента

Зам.-областен управител зове: Да се противопоставим на домогванията на президента - Tribune.bg
Снимка:

„Подадох оставката си като заместник областен управител на Варненска област. Невъзможно е да продължа да работя за правителство, което наруши конституционните си задължения още с първата си официална медийна изява”.Това написа във Фейсбук профила си бившият зам.-областен управител на Варненска област Павел Попов.

 По думите му служебният кабинет е преходен, призван да подготви изборите, а не да дава оценки на политиката на предшествениците си.

 „Опитите да се всява паника по темата енергетика, с цел да се дискредитира постигнатото от правителството на Кирил Петков, са тежка щета за носещата рамка на изпълнителната власт, така както е замислена в уредбата на държавата ни.

Светкавичната смяна на областните управители, обявена днес, е друг показател за извънмерни властови амбиции. Честите смени на върха в областните администрации са пагубни за способността на тези институции да изпълняват функциите си. Работих близо месец с г-н Марио Смърков при предишния му престой на позицията Областен управител. Нямам никакви съмнения във високия му професионализъм и добрата му съвест. Проблемът е не в личността, а в принципа:

Търсенето на приемственост между "президентските" (служебни) правителства и техните назначения цели да ги нормализира и да внуши идеята за временен и случаен характер на излъчените чрез парламентарни избори редовни правителства.

Призовавам всички на 2 октомври решително да се противопоставим на домогванията на Президента. За да запазим парламентарната република ни е нужно мнозинство на реформаторските демократични сили. Ще разчитам на подкрепата ви, за да бъда част от това мнозинство.

Благодаря на досегашния областен управител Благомир Коцев за съвместната работа. Изградихме взаимно доверие и показахме как политическите ни сили (ПП и ДБ) могат да постигат демократична промяна заедно. Посоката е обща”, пише още Попов.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети